Aanbod voor ouders en opvoeders

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat biedt deze cursus jou?

 • Na start cursus, één jaar onbeperkt toegang tot de cursus (daarna kan indien gewenst verlengd worden tegen betaling).
 • Toegang tot een besloten Facebook-groep waarin je al jouw opdrachten van de cursus en al jouw vragen met betrekking tot de cursus kunt stellen.
 • Een downloadbaar werkboek met meer dan 5 praktische opdrachten die ook toe te passen zijn in je eigen privésetting of zelfs werksetting.
 • Een afsluitende kennistoets.
 • Aan het einde van de cursus een certificaat als bewijs van deelname.

€ 139,-

Verlies en rouw!

(voor ouders en opvoeders)

Herken jij één of meer van de volgende gevoelens of emoties bij je kind(eren)?

Concentratieproblemen
Boosheid
Angsten
Schuldgevoelens
Verdriet
Onzekerheid
Wist je dat dit zomaar wat uitingen zijn die kinderen kunnen laten zien als reactie op een verlieservaring? Echter niet altijd zijn wij hier ons van bewust. Wil jij hier nu meer over leren? Dat kan met deze praktische en inzichtelijke online cursus ‘Verlies en rouw’.

‘Als praten over verlies niet vanzelf gaat’

In het leven hebben we allen te maken met een diversiteit aan situaties waarbij gelachen en gedanst wordt en situaties waarbij er sprake is van verlies waarbij er gehuild wordt en rouw aanwezig is. In beide situaties zijn er gevoelens en emoties die om de hoek komen kijken. In de ene situatie is het gemakkelijker om over deze gevoelens en emoties te praten dan in de andere situaties. Dit geldt ook zeker voor kinderen. De één zal sneller praten over zijn gevoelens en emoties, terwijl een ander zijn gevoelens en emoties opkropt en hier geen raad mee weet.

Deze cursus geeft de inzichten en handvatten om te kunnen omgaan met de gevoelens en emoties van een kind of kinderen in rouw en helpt tevens om een gesprek aan te gaan met een kind of kinderen in rouw. Op het moment dat je weet welke impact een verlieservaring nu daadwerkelijk kan hebben op je kind(eren) en welke gevoelens en emoties dit teweeg kan brengen, kun je veel beter inspelen op wat je kind(eren) nodig heeft aan eventuele ondersteuning. Als ouder of opvoeder zijnde, kun jij zo beter tot een besluit komen om je kind zelf te ondersteunen in het proces van verlies en rouw of om toch te kiezen voor wellicht een professional.

Theorie, tips, handvatten en werkmaterialen die je direct kunt toepassen in situaties van verlies en rouw bij kinderen. Deze theorie, tips, handvatten en werkmaterialen zijn vooral gericht op de volgende vragen:

 • Hoe weet je dat een kind rouwt?
 • Hoe ga je om met een kind dat rouwt na een verlieservaring?
 • Hoe ga je een gesprek aan over verlies en rouw met een kind?
 • Op welke manieren kun je antwoord geven op de verschillende vragen die kinderen stellen over verlies en rouw?
 • Wat als praten over verlies nog niet vanzelf gaat?

Deze cursus is bedoeld voor ouders en opvoeders die handvatten willen over het proces van verlies en rouw bij kinderen. De cursus is zodanig opgezet dat de opgedane kennis ingezet kan worden voor, tijdens en na verschillende verlieservaringen die kinderen meemaken. De cursus zal ouders en opvoeders die handvatten bieden om kinderen dusdanig te ondersteunen in het proces van verlies en rouw.

 • Na start cursus, één jaar onbeperkt toegang tot de cursus (daarna kan indien gewenst verlengd worden tegen betaling).
 • Toegang tot een besloten Facebook-groep waarin je al jouw opdrachten van de cursus en al jouw vragen met betrekking tot de cursus kunt stellen.
 • Een downloadbaar werkboek met meer dan 10 praktische opdrachten die ook toe te passen zijn in je eigen privésetting of zelfs werksetting.
 • Een afsluitende kennistoets.
 • Aan het einde van de cursus een certificaat als bewijs van deelname.

€ 199,-