Online cursus 'Scherm van Verdriet'

Inhoud cursus:

Ben jij een ouder of opvoeder van een kind of jongere die last heeft van:

  • Concentratieproblemen
  • Boosheid
  • Angsten
  • Schuldgevoelens
  • Verdriet
  • Onzekerheid

Heeft het kind of de jongere onlangs een verlieservaring doorgemaakt en weet het niet goed om te gaan met de genoemde gevoelens en emoties?

Weet jij als ouder of opvoeder zijnde niet goed hoe om te gaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren?

Dan is Scherm van verdriet de online cursus voor jouw!

In Scherm van verdriet neem ik je mee op een ontdekkingsreis door een land van gevoelens en emoties die horen bij verlies en rouw. Tijdens deze ontdekkingsreis leer je over verlies en rouw, welke gevoelens en emoties hierbij komen en hoe je middels creatieve werkvormen in gesprek kunt gaan wanneer praten over verlies niet vanzelf gaat.

Het mooie van deze ontdekkingsreis is onder andere dat deze op eigen tempo te volgen is, juist doordat deze online is. Daarnaast is de ontdekkingsreis meer dan 1 x te doorlopen, omdat je de rest van je leven toegang behoud.

Om je een idee te geven hoe de ontdekkingsreis eruit ziet, is een kleine toelichting te lezen van wat je kan verwachten in de verschillende modules van Scherm van verdriet de basis:

  • Module 1: Verlies; we gaan in op de definitie van verlies, behandelen de   verschillende vormen van verlies en krijgen uitleg over de verschillende reactie van verlies. 
  • Module 2: Rouw; we gaan in de definitie van rouw, krijgen uitleg over rouw van baby tot adolescent en behandelen een tweetal rouwprocessen. 
  • Module 3: Werkvormen; we krijgen uitleg over een drietal werkvormen die ingezet kunnen worden bij situaties van verlies en rouw en voeren deze uit door de opdrachten uit te voeren in het bijgeleverde werkboek.

* In Scherm van verdriet de verdieping zal er naast deze onderwerpen ook nog aandacht besteed worden aan trauma.

‘Als praten over verlies niet vanzelf gaat’.

In het leven hebben we allen te maken met een diversiteit aan situaties waarbij gelachen en gedanst wordt en situaties waarbij er sprake is van verlies waarbij gehuild en gerouwd wordt. In beide situaties zijn er gevoelens en emoties die om de hoek komen kijken. In de ene situatie is het gemakkelijker om over deze gevoelens en emoties te praten dan in de andere situatie. De ene persoon zal sowieso sneller praten over zijn gevoelens en emoties, terwijl een andere persoon zijn gevoelens en emoties opkropt en hier geen raad mee weet.

Voor zowel Scherm van verdriet de basis als Scherm van verdriet de verdieping geldt, dat deze zijn bedoeld om je inzichten te geven in de verschillende gevoelens en emoties die horen bij verlies en rouw. Op het moment dat je weet welke gevoelens en emoties horen bij verlies en rouw, kan je gemakkelijker een manier vinden om je gevoelens en emoties te uiten.  Daarnaast is Scherm van verdriet bedoeld om je handvatten te geven hoe je op een andere manier tot een gesprek kan komen over je gevoelens en emoties met betrekking tot verlies en rouw.