Online cursus 'Scherm van Verdriet'

Inhoud cursus:

Ben jij een ouder/opvoeder/verzorger van een jongere die last heeft van:

  • Concentratieproblemen
  • Boosheid
  • Angsten
  • Schuldgevoelens
  • Verdriet
  • Onzekerheid

Heeft deze jongere onlangs een verlieservaring doorgemaakt?

Weet de jongere niet goed om te gaan met de genoemde gevoelens en emoties?

Dan is Scherm van verdriet de online cursus voor de jongere en voor jou als ouder/opvoeder/verzorger. In Scherm van verdriet neem ik je jongere en jou mee op een ontdekkingsreis door een land van gevoelens en emoties die horen bij verlies en rouw. Tijdens deze ontdekkingsreis leren je jongere en jij over verlies en rouw, welke gevoelens en emoties komen kijken bij verlies en rouw en hoe je middels creatieve werkvormen in gesprek kunt gaan. Omdat praten over verlies niet altijd vanzelf gaat.

Het mooie van deze ontdekkingsreis is dat deze op eigen tempo te volgen is, juist doordat deze online is.

Scherm van verdriet kent de volgende indeling:

  • Module 1: Verlies; we gaan in op de definitie van verlies, behandelen de   verschillende vormen van verlies en krijgen uitleg over de verschillende reactie van verlies. 
  • Module 2: Rouw; we gaan in de definitie van rouw, krijgen uitleg over rouw van baby tot adolescent en behandelen een tweetal rouwprocessen. 
  • Module 3: Werkvormen; we krijgen uitleg over een drietal werkvormen die ingezet kunnen worden bij situaties van verlies en rouw en voeren deze uit door de opdrachten uit te voeren in het bijgeleverde werkboek.

‘Als praten over verlies niet vanzelf gaat’.

In het leven hebben we allen te maken met een diversiteit aan situaties waarbij gelachen en gedanst wordt en situaties waarbij er sprake is van verlies waarbij gehuild en gerouwd wordt. In beide situaties zijn er gevoelens en emoties die om de hoek komen kijken. In de ene situatie is het gemakkelijker om over deze gevoelens en emoties te praten dan in de andere situatie. De ene persoon zal sowieso sneller praten over zijn gevoelens en emoties, terwijl een andere persoon zijn gevoelens en emoties opkropt en hier geen raad mee weet.

Scherm van verdriet is bedoeld om je inzichten te geven in de verschillende gevoelens en emoties die horen bij verlies en rouw. Op het moment dat je weet welke gevoelens en emoties horen bij verlies en rouw, kan je gemakkelijker een manier vinden om je gevoelens en emoties te uiten.  Daarnaast is Scherm van verdriet bedoeld om je handvatten te geven hoe je op een andere manier tot een gesprek kan komen over je gevoelens en emoties met betrekking tot verlies en rouw.