Online cursus 'Scherm van Verdriet'

Inhoud cursus:

Ken of heb jij een jongere die last heeft van:

  • Concentratieproblemen
  • Boosheid
  • Angsten
  • Schuldgevoelens
  • Verdriet
  • Onzekerheid

Kan het zijn dat deze gevoelens en emoties zijn ontstaan na een verlieservaring? Dan is Scherm van verdriet de online cursus voor jou. In Scherm van verdriet neem ik je mee op een ontdekkingsreis door een land van gevoelens en emoties die horen bij verlies en rouw. Tijdens deze ontdekkingsreis leer je over verlies en rouw, welke gevoelens en emoties komen kijken bij verlies en rouw en hoe je middels creatieve werkvormen in gesprek kunt gaan met een jongere over verlies en rouw.

Deze ontdekkingsreis is op doordat deze online is op je eigen tempo volgen. Na aanmelden heb je levenslang toegang. Dit betekent dat je de ontdekkingsreis altijd opnieuw kunt maken wanneer je daar behoefte aan hebt.

Scherm van verdriet kent de volgende indeling:

  • Module 1: De definitie van verlies en rouw en een eerste kennismaking met de verschillende vormen van verlies.
  • Module 2: Theorie over de verschillende reacties bij verlies en rouw.
  • Module 3: Uitleg over werkvormen die ingezet kunnen worden bij verlies en rouw en het belang van deze werkvormen.

‘Als praten over verlies niet vanzelf gaat’.

In het leven hebben we allen te maken met een diversiteit aan situaties waarbij gelachen en gedanst wordt en situaties waarbij er sprake is van verlies waarbij gehuild en gerouwd wordt. In beide situaties zijn er gevoelens en emoties die om de hoek komen kijken. In de ene situatie is het gemakkelijker om over deze gevoelens en emoties te praten dan in de andere situatie. De ene persoon zal sowieso sneller praten over zijn gevoelens en emoties, terwijl een andere persoon zijn gevoelens en emoties opkropt en hier geen raad mee weet.

Scherm van verdriet is bedoeld om je inzichten te geven in de verschillende gevoelens en emoties die horen bij verlies en rouw. Op het moment dat je weet welke gevoelens en emoties horen bij verlies en rouw, kan je gemakkelijker een manier vinden om je gevoelens en emoties te uiten.  Daarnaast is Scherm van verdriet bedoeld om je handvatten te geven hoe je op een andere manier tot een gesprek kan komen over je gevoelens en emoties met betrekking tot verlies en rouw.

TOT 1 MEI 2018 KUN JIJ JEZELF AANMELDEN ALS TESTER VOOR DE ONLINE CURSUS ‘SCHERM VAN VERDRIET’.

DEZE ONLINE CURSUS KOST TOT DIE TIJD DAN SLECHTS 10,- EURO IN PLAATS VAN 69,95. HELP JIJ MEE TESTEN?