Workshoplezing Stilstaan bij verlies & rouw – 3 april 2020

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshoplezing Stilstaan bij verlies & rouw – 3 april 2020

3 april @ 10:00 - 13:00

€69

Op het moment dat men spreekt over verlies, wordt er veelal gedacht aan dood. Verlies heeft echter niet altijd betrekking op dood alleen. Er zijn veel meer situaties waarin verlies kan voorkomen.

In deze workshoplezing ga ik in op de verschillende verlieservaringen die in het leven kunnen voorkomen. Hierin zullen vooral theorie en praktijk passeren. Ik ga tijdens deze workshoplezing tevens in op wat rouw en verlies is bij kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Ik zal trachten om antwoord geven op vragen als: Hoe weet je of een kind rouwt en steun nodig heeft? Op welke manier geef je dan steun? Als het kind oud genoeg is om te praten, hoe ga je dan het gesprek aan met een kind dat net een verlieservaring heeft meegemaakt? En wat zou je kunnen doen wanneer het kind wel gevoelens en emoties laat zien ten gevolge van een verlieservaring, maar hier niet over wil of kan spreken?

Naast antwoord op deze vragen, krijg je tijdens deze workshoplezing uiteraard ook een aantal handvatten aangereikt. Ik geef je een aantal creatieve ideeën die als ondersteunend ingezet kunnen worden en laat je deze ook zelf ervaren. Deze creatieve ideeën zijn vooral bedoeld voor als praten over verlies niet vanzelf gaat.

Wanneer er daarna nog tijd over is, zal ik ook overige vragen beantwoorden die gesteld worden ten aanzien van verlies en rouw.

Praktische informatie:

  • Inloop vanaf 09.30 uur
  • Prijs 69,- euro
  • Aantal deelnemers: maximaal 8 personen
  • Koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen bij de prijs
  • Na afloop van deze workshoplezing ontvang je een handout

Gegevens

Datum:
3 april
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
€69