Rouw en verlies bij kinderen: ‘Bewust omgaan met de dood- Vrijdag 5 oktober 2018

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rouw en verlies bij kinderen: ‘Bewust omgaan met de dood- Vrijdag 5 oktober 2018

5 oktober 2018 @ 10:00 - 16:00

€65

Het overlijden van een geliefde is iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Dood gaan hoort bij het leven. Het is echter een onderwerp waar niet graag over gesproken wordt. Het is immers een verdrietig onderwerp, wat ook angstig kan maken. De meeste mensen praten daar dus liever niet over, ook niet met hun kinderen. Iedereen zal in zijn leven op enig moment een dierbaar persoon verliezen. Hoe kunnen we de tijd nemen om onszelf en onze kinderen voor te bereiden op dergelijke situaties?
Als het ons toch (ineens) overkomt, kan het zijn dat we met onze handen in het haar zitten. We zijn zelf overweldigd door de emoties die we voelen of we voelen misschien zelfs even helemaal niets. Er is van alles te regelen en dan zijn de kinderen er ook nog. Hoe vertellen we het? Wat kunnen we vertellen? Wat weten ze eigenlijk al van de dood? Nemen we de kinderen mee naar het afscheid?

Hoe waardevol is het om ons voor te bereiden op iets waar we allemaal mee te maken krijgen?

Deze workshop is een preventieve workshop. Dit houdt in dat we inzicht krijgen in hoe we onszelf en ons kind kunnen voorbereiden op dat wat onvermijdelijk komen gaat. Het is goed om als ouder(s) en/of verzorger(s) inzicht te hebben in het concept dood zoals kinderen het zien en handvatten te krijgen in het bespreekbaar maken van dit onderwerp. Op die manier leer je, hoe je je kind kunt begeleiden in wat het betekent als iets of iemand dood gaat. In deze workshop beginnen we met een uitleg over de functie van verdriet als emotie. Er wordt gekeken naar aanleidingen van verdriet, om vervolgens verder in te gaan op de dood. Wat is dood gaan en hoe zien kinderen het concept dood? We kijken naar oorzaken van de dood en hoe je kunt omgaan met de dood. Hierbij bekijken we hoe een rouwproces eruit ziet en bespreken we wat het belang is van een goede verwerking. Je ervaart een aantal activiteiten die je samen met je kind kunt doen, die kunnen bijdragen aan het verwerkingsproces.

Praktische info:

  • De workshop is inclusief materialen, een informatie setje, koffie of thee met iets lekkers en een uitgebreide lunch.
  • Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan deze workshop.
  • Deelname is definitief na betaling van de ontvangen factuur.

Gegevens

Datum:
5 oktober 2018
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€65
Evenement Categorie:

Organisator

Van Rups Tot Vlinder
E-mail:
info@vanrupstotvlinder.nl
Website:
www.vanrupstotvlinder.nl