Keuteltje

Een kinderboek in de maak

Keuteltje wordt geboren op de boerderij en weet al meteen dat hij zich anders voelt. Keuteltje ruikt niet lekker, maar heeft de wens om bij de bloemetjes te gaan wonen. De bloemetjes ruiken zo lekker en hebben bovendien van die prachtige kleuren. Door zijn geur willen de bloemetjes niet dat Keuteltje bij hen komt wonen. Keuteltje besluit daarom om weg te lopen van de boerderij om zijn wens in vervulling te laten gaan. Zal Keuteltje ooit bij de bloemetjes kunnen wonen? Zal de wens van Keuteltje vervuld kunnen worden?

In mijn verleden ben ik veel gepest geweest. Voor mij heeft het pesten erg veel impact gemaakt op mijn leven, onder andere op mijn zelfvertrouwen en daardoor de keuzes die ik maakte in mijn leven. Doordat ik veel gepest werd, was ik sneller dan anders onzeker over veel dingen. Bijna continu ging er een stemmetje door mijn hoofd dat zich dan weer eens afvroeg; ‘Kan je dit wel?, Ben je daar wel goed genoeg voor?’.

Toen ik in de kinderopvang ging werken, vertelde ik vaak en veel verhalen. Ik vertelde deze gewoon zo uit mijn hoofd. De kinderen van de opvang genoten hier van. Gek genoeg waren de meeste verhalen een soort van helende verhalen, ergens gingen ze over mij, mijn verleden, dat wat ik had meegemaakt.

Zo ook, het verhaal over Keuteltje. En hoe mooi dat de illustrator juist ook dit heeft weten vast te zetten in een illustratie met een tekst erbij.

Wil je meer weten over de vorderingen van mijn boek? Kijk dan op Boek: Keuteltje voelt zich anders