Herinneringsboek

E-Book

Als praten over verlies niet vanzelf gaat

Gedurende mijn leven heb ik verschillende vormen van verlies ervaren. De één heftiger dan de ander. In mijn beleving werd over de meeste vormen van verlies niet of nauwelijks gesproken. Vooral niet als het om een verlies ging die te maken had met overlijden, oftewel ‘de dood’. Alsof er hier ‘toen’ een taboe op heerste om over te spreken. Ook ‘nu’ is dit taboe nog steeds merkbaar, nog steeds wordt er niet of nauwelijks gesproken over gevoelens en emoties die horen bij verlies.

Anders herinneren

Ook ikzelf heb lang niet over mijn gevoelens en emoties gesproken die hoorde bij mijn verlieservaringen. Doordat ik er niet over praatte, zocht ik naar andere vormen om mijn gevoelens en emoties te kunnen tonen. Ik uitte mijn gevoelens en emoties voornamelijk door te tekenen en later door te schrijven. Ik merkte dat deze werkvormen voor mij ontzettend krachtig werkte.

Daarom wil ik deze werkvormen dan ook graag met jullie delen in de vorm van een herinneringsboek. Vul je gegevens in en ontvang direct het herinneringsboek in je mailbox. Ontvang daarna nog maximaal 10 extra mailtjes waarin ik meer uitleg geef over de verschillende creatieve werkvormen die beschreven staan in het herinneringsboek.