Aanbod

20161005_1453121

Voor ouders

In het leven kan je jongere te maken krijgen met verschillende vormen van verlies waardoor het rouw ervaart. Hierdoor kan je jongere te maken krijgen met verschillende gevoelens en emoties, denk aan; concentratieproblemen, boosheid, angsten, schuldgevoelens, verdriet, onzekerheid en bijvoorbeeld buikpijnen. Je jongere kan zichzelf zelfs onbegrepen voelen door zijn of haar omgeving, want wat weet een ander nu van de gevoelens en emoties die er spelen bij je jongere?

In deze situaties wil je als ouder/verzorger ondersteuning en begeleiding kunnen bieden aan je jongere, maar dit is niet altijd even gemakkelijk. Van Rups tot Vlinder is er om je te helpen bij de ondersteuning en begeleiding van je jongere in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar voor, tijdens en na verschillende verlieservaringen. Deze ondersteuning en begeleiding wordt gegeven middels lezingen, workshops en online cursussen waarin vragen beantwoord worden als:

  • Hoe ga je om met een jongere dat rouwt na een verlieservaring?
  • Hoe weet je dat je jongere rouwt?
  • Hoe ga je een gesprek aan over verlies en rouw met je jongere?
  • Op welke manieren kun je antwoord geven op de verschillende vragen die jongeren stellen over verlies en rouw?

Voor al deze vragen krijg je als ouder/verzorger die handvatten mee die nodig zijn om te kunnen omgaan met verlies en rouw bij je jongere.

20161005_1453121

Voor jongeren

Als jongere zijnde kan je in het leven te maken krijgen met verschillende vormen van verlies en daardoor met gevoelens en emoties behorend bij rouw. Denk bijvoorbeeld aan:  concentratieproblemen, boosheid, angsten, schuldgevoelens, verdriet, onzekerheid en bijvoorbeeld buikpijnen. Je kan jezelf misschien zelfs zo nu en dan onbegrepen voelen door je ouder(s), vrienden en vriendinnen of andere opvoeder(s). Want wat weet een ander nu eigenlijk van de gevoelens en emoties waar jij last van hebt?

Niet altijd is het even gemakkelijk om te kunnen omgaan met de verschillende gevoelens en emoties na een verlieservaring. Van Rups tot vlinder bied daarom de ondersteuning en begeleiding die voor jou op dat moment nodig is.

Deze ondersteuning en begeleiding kan op de volgende manieren:

  • Intakegesprek: In het intakegesprek bespreek ik samen met jou en je ouder(s)/verzorger(s) wat jij nodig hebt om beter om te kunnen gaan met de gevoelens en emoties van verlies en rouw.
  • Consulttraject (coaching 1-op-1)
  • Wensenwandeling (8-11 jr.)/Krachtwandeling (12-16 jr.)
  • Lotgenotengroep (8-11 jr.)/Lotgenotengroep (12-16 jr.)
  • Workshops voor jou en ouder/opvoeder

Wil je meer informatie over de verschillende lezingen en workshops? Lees dan hier verder.

B.B.


Lezing 'Stilstaan bij verlies'

Een duidelijke, informatieve en interessante workshop. Als cijfer geef ik deze workshop een 8. Zeker een aanrader als je op een duidelijke en informatieve manier meer te weten wilt komen over verlies.